miercuri, 17 noiembrie 2010

Adăpostul de zi si noapte pentru copii străzii va fi inaugurat la 1decembrie 2010




 Începând cu data de 1 decembrie 2010, în municipiul nostru va funcționa încă un centru destinat copiilor care provin din familii defavorizate. Este vorba despre un adăpost de noapte și zi, ce se realizează în municipiul nostru grație unei investiții derulate prin Consiliul Județean Iași. Adăpostul va oferi cazare pentru un număr de 15 copii ai străzii. Valoarea proiectului este de 290 mii euro, din care 60 mii este contribuția Consiliului Județean Iași.
„Această investiţie este cu finanaţare de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, printr-un împrumut al României. Investiţia s-a derulat prin intermediul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Direcţia Generală Protecţia Copilului. Investiţia se ridică la 290.000 de euro, din care 230.000 sunt cu finanţare nerambursabilă, iar 60.000 de euro contravaloarea terenului contribuţie proprie. Are o capacitate de a adăposti 15 copii ai străzii. Funcţionează după principiul adăpost de zi şi de noapte. Avem funcţional cinci dormitoare, cu o capacitate de 3 copii în fiecare dormitor, băi, izolator, bucătărie, cameră multifuncţională. În acest centru se va acorda asistenţă juridică, medicală primară, asistenţă psihologică, servicii de găzduire şi asigurare a hranei. Prin redistribuire, personalul va fi din cadrul centrelor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Iaşi”, ne-a declarat Marian Șerbescu, şef Serviciu Programe şi Proiecte DGASPSC Iaşi.

Investița a fost realizată în municipiul nostru datorită faptului că în Pașcani și comunele arondate sunt foarte mulți copii ai străzii. Investiția s-a realizat pe un teren din apropierea Centrului de Plasament Mihail Sadoveanu, din zona vale.


Când s-a făcut acest adăpost s-a bazat pe faptul că sunt mulţi copii ai străzii atât în Paşcani, cât şi în comunele învecinate. Aproximativ 60 de copii ai străzii la nivelul anului 2008. La ora actuală clădirea este în stadiul de finalizare, la sfârşitul lunii octombrie va fi gata investiţia, urmând ca apoi să asigurăm partea de echipare cu mobilier şi echipament electrocasnic, astfel încât la 1 decembrie să putem inaugura acest centru”, ne-a mai declarat Marian Șerbescu, şef Serviciu Programe şi Proiecte DGASPSC Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu